marți, 20 septembrie 2016

Viața unei eleve eminente depinde de noi toți

Teodora (16 ani) a terminat clasa a VIII-a ca șefă de promoție. Inteligența sa peste medie este recunoscută de toți profesorii. Îi place să deseneze și să picteze, iar simțul umorului este atuul ei cel mai de preț. Din păcate, adolescenta din Bârlad trece printr-o dramă greu de imaginat. Suferă de o boală cumplită și rară, numită Sindromul Marfan.
 
Dacă nu se operează, riscă să îi explodeze aorta
 
Sindromul Marfan afectează țesutul conjunctiv, care face legătura dintre diferite organe și componentele acestora. Practic, sindromul Marfan schilodește corpul, strâmbă oasele, deplasează organele interne, afectează vederea, respirația și într-un final viața, întrucât aorta cedează și explodează dacă nu se intervine la timp.
 
Teodora a fost operată de câte două ori la ambii ochi. Coloana ei este atât de deformată (scolioză), încât corsetul special care i-a fost recomandat acum câțiva ani a devenit inutil. Deviația i-a deplasat un rinichi undeva către mijlocul spatelui, iar la ultima ecografie un plămân nu s-a mai văzut. Sindromul Marfan a făcut-o pe Teo de nerecunoscut, de aceea o intervenție chirurgicală foarte costisitoare este una dintre puținele ei șanse de a supraviețui. Suma necesară este de 12.000 de euro, la care se adaugă încă 1.000 de euro pentru analizele pre-operatorii. Intervenția a fost programată la începutul lunii octombrie și va fi efectuată de unul dintre cei mai buni specialiști în ortopedie pediatrică din România, doctorul Alexandru Thiery. S-a strâns deja o parte din bani, însă mai e nevoie de circa 4.000 de euro pentru a salva viața Teodorei.
 
Cum puteți ajuta
 
Donațiile pot fi făcute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/teodora-balan/ sau în conturile bancare ale Asociației “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari americani).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu