luni, 8 mai 2017

"Daruieste timp" - e GRATIS

Vrei sa faci o fapta buna? Donand sange poti salva pana la 3 vieti. Daca nu ai timp sa te prezinti intr-un centru special de recoltare si nu iti plac spitalele, in weekendul 19-21 mai poti imbina utilul cu placutul, iar la finalul zilei vei vedea cat de minunat este sa te simti util.

Ce trebuie sa faci?
Sa iti propui sa iesi la o plimbare in centrul Sun Plaza, din Bucuresti. In intervalul orar 9.00-13.00, Sun Plaza si Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti (CTS Bucuresti) si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria asteapta persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale la intrarea principala –  Esplanada Sud. 


Ce trebuie sa mai stii?
E important sa ai la tine cartea de identitate. Poti lua inainte un mic dejun usor, constand in alimente fara multe proteine si grasimi – lactate degresate, piept de pui, cereale integrale, fructe si legume, un ceai sau o cafea usor indulcite. Nu se fumeaza vreme de o ora inainte si dupa donare!

 
Ce conditii trebuie sa indeplinesti?
- varsta intre 18 si 60 de ani,
- greutatea corporala cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii),
- sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni,
- sa nu fii insarcinata, in perioada de lauzie sau in cea menstruala (in cazul doamnelor),
- sa nu consum grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea denarii,
- sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie - mai mult de minus 6 dioptrii.
Mai multe informatii despre conditiile donarii se gasesc pe www.pentruviata.com.

Ce avantaje ai?
Pe langa valoarea umanitara imensa, donarea de sange este extrem de benefica pentru cei care doneaza, intrucat sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu 30%. 
In plus, pentru ca donarea de sange merita sa fie apreciata si recompensata moral, cei care vor participa la campanie vor beneficia de un portret foto profesionist, intitulat Portret de donator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu