joi, 11 mai 2017

"Si eu am dreptul sa fiu parinte!" Redirectioneaza cei 2% ca sa ma ajuti!

Citind povesti cu zane si printi, care vin calare de departe in zare, pe un cal alb sau de alta culoare, gândurile fetitelor zboara departe. In linistea casei si sub aripa protectoare a parintilor, isi proiecteaza visele si cred in ele, fiindca asa sunt invatate de mici. Ce e de facut, insa, când anii trec si visele se indeparteaza tot mai tare? Nu si-au dorit palate si bijuterii scumpe, dar pentru unele dintre ele chiar si lucruri aparent simple si banale pentru altii, cum ar fi conceperea unui copil, sunt irealizabile. "De ce?", se intreaba disperate fiintele ajunse acum la varsta maturitatii si frustrate de neputinta lor. "De ce mi se intampla mie, cu ce am gresit?" Raspunsurile intarzie sa apara. Uneori, chiar si cei mai pregatiti medici ridica din umeri, iar visele se sfarma si sfasie sufletul in bucati mici. Cei din jur incearca in zadar sa il lipeasca la loc, fiindca un gest sau o privire - chiar si neintentionata a celor din jur - este de ajuns sa faca cicatricile sa supureze iar, si iar... "Si eu am dreptul sa fiu parinte!", striga disperat, dar intr-o tara in care statul deconteaza atat de putine analize, alearga peste tot si nicaieri, ajunge la limita disperarii si depresiei si se trezeste peste 5 sau 10 ani fix in acelasi loc. Povestea celor care nu reusesc sa devina parinti in primul an de incercari a devenit din ce in ce mai comuna in Romania.
Cu siguranta si tu cunosti pe cineva in aceasta situatie. Poate fi chiar fiica, sotia sau prietena - despre care stii cu certitudine sau - care iti spune ca amana momentul pentru ca nu este pregatita, mai vrea sa copilareasca sau alte scuze de acest gen. De fapt, in spatele lor se afla o tristete imensa, pe care tu, cel care nu ai trecut prin asta, nu ai cum sa ti-o imaginezi. Ca idee, o poti compara cu frustrarea si neputinta pe care ai simtit-o cand ti-a murit cineva drag sau cand ai aflat ca parintele tau sufera de o boala incurabila. De fapt, orice avort spontan sau esec de implantare este o lupta pierduta cu viata (un copil mort), si numai cei care trec prin asta stiu ce e in sufletul lor. Daca nu esti prins in acest joc aspru al sortii, considera-te norocos si roaga-te sa te tina Dumnezeu in continuare sanatos! Nu intoarce insa capul de tot!
Aminteste-ti ca orice fapta buna va fi rasplatita la un moment dat. Redirectioneaza cei 2% catre Asociatia "Si eu am dreptul sa fiu parinte!". Coordonatoarea acesteia, doctor ginecolog Marilena Baluta, va ajuta cuplurile fara posibilitati financiare sa devina parinti, oferindu-le consultatii si proceduri de fertilizare gratuite. Detalii gasiti pe siteul oficial al Asociatiei, iar mai multe despre doctor Marilena Baluta gasiti la Fertility Save.
 
Ce trebuie sa stii despre cei 2%
Redirectionand cei 2% catre proiectele Asociatiei ajutati la cresterea natalitatii. ATENTIE! Suma nu reprezinta o donatie sau o sponsorizare, ci este o parte din impozitul pe venit platit deja catre ANAF, pe care fiecare contribuabil o poate redirectiona catre o organizatie non-profit.
Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul 230 din impozitul pe salariu sau formularul 200 din impozitul pe activitati independente si sa depuneti documentele la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul. Nu va faceti griji daca nu cunoasteti valoarea sumei care corespunde celor 2% din impozit, deoarece aceasta va fi calculate de organele fiscale. Mult sau putin, gestul vostru poate face diferenta pentru pacientii care nu mai au resurse sa continue investigatiile si lupta cu infertilitatea pe cont propriu.
 
Economiseste timp si descarca formularele de mai jos:
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu