joi, 17 noiembrie 2016

Expunerea la curent mărește intensitatea durerii date de hernie

Hernia de disc reprezintă una dintre cele mai frecvente și mai dureroase afecțiuni ale coloanei vertebrale, fiind o patologie în care o porțiune din masa gelatinoasă se deplasează din loja intervertebrală, “bombează” discul sau penetrează și chiar rupe învelișul exterior (nucleul fibros) al discului.
Discul intervertebral poate hernia în timpul efectuării unei mișcări bruște, greșite, efort fizic cu mecanică corporală incorectă, dar în cele mai multe cazuri, herniază ca urmare a unui proces lung de uzură, cauzat de postura incorectă, multiple minitraumatisme, ortostatismul îndelungat, șocuri, stres sau efort fizic deosebit.


În majoritatea cazurilor, hernia de disc este însoțită de dureri mari și de imposibilitate funcțională. Există însă și cazuri în care hernia de disc poate fi asimptomatică, manifestându-se prin durere tolerabilă, în timp ce boala avansează. Potrivit specialistulei în tratarea durerilor de spate fără operație, durerile date de hernia de disc pot fi agravate și de expunerea la frig și curent.
Iata si alte afectiuni ale spatelui care sunt agravate de frig:
- lombosciatica,
- spondiloza,
- lumbago,
- scoliozele severe.
Doctor Mihaela Parnia ne-a spus AICI ce e de facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu