miercuri, 16 noiembrie 2016

Scoliozele severe pot provoca probleme respiratorii

Cifoza reprezintă o deviație a coloanei vertebrale în plan sagital. Aceasta se manifestă prin curbarea excesivă a coloanei în regiunea toracică, compensată printr-o hiperlordoză cervicală și lombară pentru echilibrarea coloanei.
 
”Simptomatologia afecțiunii este diversă și constă în durere ușoară sau severă la nivelul coloanei toracice, rigiditate și tensiune musculară a zonei dorsale, deplasarea spre înainte a capului, dificultăți ale respirației în cazurile severe, modificări ale poziției umerilor sau senzație de oboseală”, explică doctor Mihaela Parnia.
De cealaltă parte, scolioza reprezintă o deviere laterală în plan frontal, în forma de “s”, mai mult sau mai puțin pronunțată, a coloanei vertebrale.


Scoliozele nestructurale, funcționale sau atitudinile scoliotice se caracterizează prin faptul că deviația laterală a coloanei este complet reductibilă clinic și radiologic în poziția culcat.
Conform specialistei, simptomele scoliozei variază de la coloană, umeri sau bazin asimetrice, până la coaste și scapulă proeminente pe o parte a corpului și chiar probleme respiratorii, în cazul scoliozelor severe. Atât bolnavii cifoză, cât și cei cu scolioză resimt mai tare durerile în anotimpul rece.
Iata si alte afectiuni ale spatelui care sunt agravate de frig:
- lombosciatica,
- hernie de disc,
- lumbago,
- spondiloza.
Doctor Mihaela Parnia ne-a spus AICI ce e de facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu